Kosten schuifpui 5 meter 2024

Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten!


Wat kost een schuifpui van 5 meter?

Een schuifpui van 5 meter kost gemiddeld tussen de €4.900,- tot €7.400,-. De kosten zijn vooral afhankelijk van het gekozen materiaal. Schuifpuien zijn verkrijgbaar van kunststof, aluminium of hout en worden geleverd met HR++ glas. U kunt natuurlijk ook kiezen voor HR+++ glas, maar houd er rekening mee dat u hier een meerprijs voor betaald.

Het plaatsen van een schuifpui besteedt u het beste uit aan een vakman. Zo weet u zeker dat de installatie correct wordt gedaan. Bent u op zoek naar een vakman

Start gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag ontvangt u gratis offertes van specialisten bij u in de buurt. Vergelijk, kies en bespaar zo tot wel 40% op de kosten van een schuifpui van 5 meter!

Op deze pagina leest u meer over de prijsopbouw van een schuifpui van 5 meter.

Samenvatting: kosten schuifpui 5 meter

  • De gemiddelde kosten voor een schuifpui van 5 meter liggen tussen de €4.900,- tot €7.400,-.
  • De kosten bestaan voor 75% aan materiaalkosten, zoals het materiaal van de pui, het model, het typebeglazing en eventuele extra opties. De overige 25% zijn de montage kosten, die gemiddeld tussen de €900,- en €2.200,- liggen.
  • Een aluminium schuifpui van 5 meter kost gemiddeld tussen de €5.100,- en €7.400,-. Aluminium is de duurste materiaalsoort en heeft als voordeel dat het erg sterk en onderhoudsvriendelijk is.
  • Een schuifpui van kunststof van 5 meter kost gemiddeld tussen de €4.900,- en €6.800,-. Kunststof heeft een goede isolerende werking en is verkrijgbaar in diverse kleuren.
  • Tot slot kunt u kiezen voor een houten schuifpui, welke gemiddeld tussen €4.900,- tot €7.000,-kost voor een pui van 5 meter. Hout heeft een natuurlijke uitstraling en kan in iedere gewenste kleur geschilderd worden.
  • U kunt besparen op de kosten van een schuifpui van 5 meter door te kiezen voor een lokale vakman en de meest voordelige materialen, maar ook door meerdere offertes met elkaar te vergelijken.


schuifpui kosten

Kosten schuifpui 5 meter: een overzicht

Wilt u een schuifpui van 5 meter? Houd dan rekening mee met gemiddelde kosten tussen de €4.900,- en €7.400,-. De prijs is afhankelijk van het gekozen materiaal: kiest u voor kunststof, dan betaalt u tussen de €4.900,- en €6.800,-. Voor aluminium liggen de prijzen tussen de €5.100,- en €7.400,-.

Prijzen schuifpui 5 meter inclusief montage

Aantal meters Gemiddelde kosten*
5 meter €4.900,- tot €7.400,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen.



Besparen op de kosten van een schuifpui van 5 meter?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40%!



Kosten schuifpui 5 meter: prijsopbouw

Er zijn verschillende factoren die de prijs van een schuifpui van 5 meter bepalen. De belangrijkste factor zijn de materiaalkosten: deze bepalen voor 75% de totaalprijs. De overige 25% zijn de kosten voor montage.

Hieronder leest u meer informatie over de materiaalkosten.

prijsopbouw schuifpui

Materiaal schuifpui: kunststof, aluminium en hout

Schuifpuien zijn verkrijgbaar in kunststof, aluminium en hout. Iedere materiaalsoort heeft unieke eigenschappen, voordelen en nadelen.

Een kunststof schuifpui van 5 meter is verkrijgbaar in diverse kleuren en onderhoudsvriendelijk. Daarbij is het grote voordeel van kunststof de isolatiewaarde: deze is beter dan bij aluminium en hout. Voor een kunststof schuifpui van 5 meter betaalt u gemiddeld tussen de €4.900,- tot €6.800,-.

Aluminium is de duurste materiaalsoort: gemiddeld kost een aluminium schuifpui van 5 meter tussen de €5.100,- tot €7.400,-. Aluminium is net als kunststof onderhoudsvriendelijk en verkrijgbaar in diverse kleuren. Het materiaal is sterk en daardoor geschikt voor grote ramen.

Een houten schuifpui is de meest voordelige optie, al ligt de prijs wel dichtbij kunststof. Een houten schuifpui van 5 meter kost gemiddeld tussen de €4.900,- tot €7.000,-. Het grote voordeel van hout is het uiterlijk en de mogelijkheid tot het schilderen in iedere gewenste kleur. In tegenstelling tot kunststof en aluminium, moet een houten schuifpui regelmatig onderhouden worden.

Materiaalsoort Gemiddelde kosten*
Kunststof €4.900,- tot €6.800,-
Aluminium €5.100,- tot €7.400,-
Hout €4.900,- tot €7.000,-

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijzen, gratis en vrijblijvend offertes aan.

Type beglazing: HR++ of HR+++ glas

Een schuifpui wordt vaak standaard geleverd met HR++ glas. Dit type beglazing heeft een goede isolatiewaarde, maar wilt u een nog betere isolatiewaarde? Dan kan het HR++ glas vervangen worden door HR+++ glas (triple glas). Gemiddeld kost HR+++ glas €120,- per vierkante meter.

Heeft u in de rest van uw woning HR++ glas? Dan is het niet zinvol om de glazen in de schuifpui te vervangen door HR+++ glas, omdat de warmte dan via andere ramen alsnog verloren gaat.

schuifpui kosten

Model schuifpui: hef- of kiepschuifpui

Schuifpuien zijn verkrijgbaar in verschillende modellen: zo kunt u kiezen uit een hef- en kiepschuifpui:

  • Hefschuifpui: een hefschuifpui is gelijkvloers, de rails van de pui liggen namelijk in de vloer. Het openen en sluiten gaat gemakkelijk door middel van een hendel. De hendel zorgt ervoor dat de pui uit de vloer wordt getild voordat het bewegende deel kan schuiven.
  • Kiepschuifpui: het grote voordeel van een kiepschuifpui is dat u de pui een stukje open kan kiepen, net zoals een raam. Het is dus eenvoudig om uw woning te ventileren.

Een hefschuifpui is het duurdere model schuifpui, want gemiddeld kost dit model €200,- tot €400,- meer dan een kiepschuifpui.

Extra opties

Wanneer u een schuifpui laat plaatsen, heeft u keuze uit diverse extra opties. Kies bijvoorbeeld voor ventilatieroosters, deze kosten gemiddeld €100,- tot €150,- per stuk. Met een schuifpui komt er veel meer licht in uw woning, waardoor zonwering geen overbodige luxe is. Gemiddeld kost zonwering tussen de €150,- tot €1050,- afhankelijk van welk type zonwering u kiest.

Tot slot kunt u kiezen voor het plaatsen van hordeuren. Hiervoor betaalt u gemiddeld €200,- tot €700,-.

Optie Gemiddelde kosten*
Ventilatieroosters €100,- tot €150,- per stuk
Zonwering €150,- tot €1.050,-
Hordeur €200,- tot €700,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten, de exacte tarieven kunnen afwijken.

Montagekosten

Voordat een schuifpui geplaatst kan worden, wordt deze ingemeten door de vakman. Dit kost gemiddeld €100,- tot €150,-. Het plaatsen van een schuifpui kost gemiddeld tussen de €800,- en €2.500,-.

Werkzaamheden Gemiddelde kosten*
Schuifpui inmeten €100,- tot €150,-
Schuifpui plaatsen €800,- tot €2.500,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten.

Besparen op de kosten van een schuifpui 5 meter: handige tips!

Wilt u besparen op de kosten van een schuifpui van 5 meter? Het is altijd mogelijk om op de kleintjes te letten bij dit soort grote werkzaamheden. Hieronder leest u hoe u kunt besparen.

  • Kies een lokale vakman: door voor een vakman uit de buurt te kiezen, bespaart u op de voorrijkosten. Deze kosten worden berekend over de afstand tussen uw woning en het bedrijf. De kosten kunnen flink oplopen naarmate de afstand groter is of de klus langer duurt.
  • Doe zelf voorbereidende werkzaamheden: zorg voordat de vakmannen komen dat de ruimte goed vrij is, zowel in de woning als in de tuin. Bent u zelf een beetje handig? Dan kunt u ook vragen of er andere voorbereidende werkzaamheden zijn die u zelf kunt doen.
  • Kies voor voordelig materiaal en model: door te kiezen voor een kiepschuifpui van kunststof of hout, bent u al goedkoper uit dan wanneer u gaat voor een aluminium hefschuifpui. Denk ook goed na over welke extra opties u echt nodig heeft en kies voor een standaardafmeting in plaats van een schuifpui op maat.
  • Vergelijk gratis offertes: vergelijk altijd de prijzen van meerdere bedrijven. Via onze offerteservice kunt u zelfs tot wel 40% op de kosten besparen.

schuifpui prijs

Schuifpui 5 meter plaatsen? Vergelijk offertes!

Een schuifpui biedt vele voordelen: het zorgt voor veel lichtinval in huis en uw tuin wordt meer betrokken bij uw woning. Bent u op zoek naar een vakman voor het plaatsen van een schuifpui van 5 meter?

Start gratis offerteaanvraag!

Na uw aanvraag ontvangt u gratis en vrijblijvend offertes van vakmannen. Vergelijk de offertes op basis van prijs en voorwaarden en kies de specialist die aan uw wensen voldoet. Zit er geen passend aanbod voor u tussen? Geen zorgen, uw offerteaanvraag is volledig gratis en vrijblijvend: u zit dus nergens aan vast.